06.06.2007. / 12:32

Autor: Nina Tomljanović

OTVARANJE KASINA

Europski Las Vegas u blizini slovensko-talijanske granice

Zabavni centar s kasinima, hotelima s 1500 soba, od čega četvrtina najviše kategorije, kongresni centri, velika parkirališta, bazeni, restorani, trgovine, sportski objekti i welness centar za imućnije goste trebao bi biti smješten biti u blizini Nove Gorice, gdje je sjedište HIT-a

U blizini slovensko-talijanske granice, američka tvrtka Harrah's Entertainment i slovenski "HIT" dogovorili su gradnju velikog turističko-zabavnog centra, koji bi se po predviđanjima mogao sagraditi kroz otprilike tri godine, a projekt podržava i slovenska vlada koja je radi osiguranja projekta spremna sniziti porez na igre na sreću.

Slovenska vlada je zakonskim izmjenama spremna dopustiti da američka tvrtka u joint-ventureu s HIT-om dobije 49 postotni udio, što je sadašnjim propisima na tom području nemoguće.

Projekt "europskog Las Vegasa", biti će najveća strana investicija u Sloveniji osigurana u vrijeme sadašnje vlade, iako su se više godina vodili razgovori i o čemu su suzdržanost izražavali slovenski biskupi, ali i predsjednik države Janez Drnovšek.

Zabavni centar s kasinima, hotelima s 1500 soba, od čega četvrtina najviše kategorije, kongresni centri, velika parkirališta, bazeni, restorani, trgovine, sportski objekti i welness centar za imućnije goste trebao bi biti smješten biti u blizini Nove Gorice, gdje je sjedište HIT-a.

"Zajednički projekt HIT-a i Harrah'sa zasniva se na spremnosti vlade da pokrene postupke za donošenje zakonskih rješenja koji će omogućiti da se projekt izvede", izjavio je jučer na konferenciji za novinare državni tajnik u slovenskom ministarstvu financija Andrej Šircelj. Država je spremna promijeniti zakon po kojemu strani partner u mješovitom poduzeću može imati najviši 20-postotni vlasnički udio, a efektivna stopa poreza na igre na sreću smanjila bi se na 17,5 posto, pojasnio je Šircelj.

Po njegovim riječima, vlada je ocijenila da će projekt imati pozitivne izravne i neizravne učinke na slovensko gospodarstvo, a zaposlenje će na osnovi investicije dobiti nekoliko tisuća ljudi. Računa se da će učinak biti i u povećanju poreznih prihoda koji će pripasti lokalnoj zajednici i državi, a riječ je o prihodu od 120 milijuna eura godišnje.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika