06.06.2007. / 17:32

Autor: Martina Zeković

RIVALSTVO

HDZ i SDP manipulirali TV i internetskim anketama

Rivalstvo dviju najvećih parlamentarnih stranka HDZ-a i SDP-a, odrazilo se ovih dana i na TV i internetskim anketama. Ispostavilo se, naime, da su članovi stranaka tijekom HRT-ove emisije "Nedjeljom u 2" i na teletekstu RTL-a manipulirali anketama. Tako je na anketno pitanje “Može li SDP predvođen Milanovićem pobijediti na parlamentarnim izborima” objavljenoj na RTL-ovom teletekstu, u 24 sata odgovorilo 7.500 ljudi, a čak 92 posto njih odgovorilo je negativno. Jutarnji.hr neslužbeno saznaje da je većina telefonskih glasova pristigla s trga Žrtava fašizma gdje se nalazi sjedište HDZ-a.

Za vrijeme HRT-ove emisije “Nedjeljom u 2”, među pristašama HDZ-a razmjenjivale su se poruke sadržaja “Stranački prijatelji, Milanović je gost Nedjeljom u 2. Gledajte emisiju i glasujte pet puta, koliko je moguće, za HDZ. Proslijedite poruku članovima i simpatizerima”, dok su SDP-ovci slasi SMS-ove sadržaja “Milanović gostuje u Nedjeljom u 2, glasajte za njega” što je potvrdila i glasnogovornica SDP-a Gordana Grbić objasnivši da to nije ništa novo, te da kad god netko od SDP-ovaca sudjeluje u emisijama, uvijek sugeriraju članovima da glasuju za njega.

HDZ je navodno svoje članove Mladeži regrutirao u redove GONG-a. Tako se, navodno, u Bjelovaru više od 30 članova ondašnje mladeži HDZ-a prijavilo za promatranje izbora. Prema rezultatima ankete na internetskoj stranici osječkog HDZ-a, najveći broj glasova na predstojećim izborima osvojit će HDSSB Branimira Glavaša.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika