09.06.2007. / 10:10

Autor: Martina Zeković

SDP

Milanović: "Pobijedi li SDP, Hrvatima u BiH ukida se glasovanje u Hrvatskoj"

SDP će se, pobijedi li na izborima, zauzeti da se Hrvatima u BiH ukine glasovanje na izborima ili referendumu u Hrvatskoj jer oni nisu dijaspora Republike Hrvatske, kazao je predsjednik stranke Zoran Milanović za današnje izdanje Dnevnog avaza.

"Hrvati žive u BiH više od tisuću godina. Oni, dakle, nisu iseljeništvo. Hrvati koji žive u BiH amo trebaju glasovati za predstavnička i vrhovna tijela, a ne u Hrvatskoj", kazao je Milanović i dodao će Hrvati koji žive u BiH i dalje imati hrvatsko državljanstvo, ali bez mogućnosti glasanja na izborima u Hrvatskoj.

Hrvatski državljani u BiH, koji su pretežno Hrvati, prema izbornim propisima, svrstani su u 11. izbornu jedinicu za dijasporu.

Pobijedi li SDP na predstojećim izborima u Hrvatskoj, Milanović će najprije posjetiti Sarajevo, a onda Mostar. "U mostarskoj regiji žive mnogi bosanskohercegovački Hrvati i taj grad je središte kulturne i ekonomske snage. U Sarajevu ću razgovarati s vodstvom BiH, u Mostar ću doći s porukom da smo otvoreni za razgovor i suradnju, ali na novim osnovama. Naše veze su duboke i trajne, uvijek će takve biti, ali želimo da se hrvatski narod integrira u bosanskohercegovačko društvo", izjavio je Milanović.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika