09.06.2007. / 11:35

Autor: Martina Zeković

OSIJEK

Predsjednik HDSSB-a razriješen dužnosti

Na mjesto vršitelja dužnosti predsjednika Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB) imenovan je danas dopredsjednik stranke Vladimir Šišljagić, izvijestio je HDSSB na konferenciji za novinare u Osijeku članovi Predsjedništva i Glavnog odbora stranke. Naime, Glavni odbor stranke jednoglasno je prihvatio prijedlog dosadašnjeg predsjednika stranke Krešimira Bubala da se njega razriješi te dužnosti i za vršitelja dužnosti predsjednika stranke imenuje Šišljagić.

Na 2. općem saboru HDSSB-a 23. lipnja, bit će izabran novi predsjednik stranke, a taj će događaj ujedno označiti službeni početak predizborne kampanje. Glavni odbor će na općem saboru stranke predložiti da novi predsjednik bude v.d. predsjednika stranke i saborski zastupnik Šišljagić.

Bubalo se odlučio povući s dužnosti uz obrazloženje da on ima previše obveza budući da je uz dužnost župana proteklih mjeseci vodio i stranku i udrugu Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB). Sada će više raditi na vođenju udruge.

Prema riječima Šišljagića, HDSSB će kampanju voditi i u Zagrebu te u dijaspori, iako to ne znači da će tamo izlaziti s izbornim listama. On je kazao da će Branimir Glavaš biti nositelj stranačke liste u 4. i 5. izbornoj jedinici.

Šišljagić je odgovorio i na jučerašnju izjavu predsjednika osječko-baranjskog HDZ-a Tomislava Ivića da će i novi predsjednik HDSSB-a po mišljenje ići Branimiru Glavašu. Šišljagić je kazao kako je Ivićeva izjava rezultata frustracija "iz vremena dok mu je Glavaš bio šef".

Vezane vijesti

U Glavaševom naručju

U Glavaševom naručju

Predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić izvijestio je danas u Osijeku kako je stranci pristupilo 24 člana HDZ-a, među kojima su četiri dosadašnja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika