11.06.2007. / 09:25

Autor: Marijana Zrinjski

BRAZIL

Na gay paradi sudjelovalo dva i pol milijuna ljudi

Na ovogodišnjoj Gay Parade u brazilskom gradu Sao Paolu sudjelovalo je čak dva i pol milijuna homoseksualaca, lezbijka i transvestita. Obučeni u šarene, maštovite kostime, zabavljajući se uz muziku i ples, naglasili su kako žele pozvati cijeli svijet da odustane od svih oblika diskriminacije.

«Želimo ukazati na mačizam, rasizam i homofobiju koja još uvijek postoji u Brazilu», kazao je predsjednik parade Nelson Matias Pereira. Prema podacima aktivista, između 1980. i 2006. godine u njihovoj je zemlji ubijeno oko 2 i 680 homoseksualnih ljudi, većina njih zbog svog seksualnog opredjeljenja. Ove godine, paradu su podržali i državni i politički službenici, a među njima bio je i brazilski ministar turizma i sporta.

No, nekoliko dana prije parade, oko milijun kršćana održalo je tradicionalne demonstracije in Sao Paolu za vrijeme kojih je jedan od brazilskih ministara u svom govoru, homoseksualnost povezao sa sotonizmom.

Pogledajte video isječak s gay parade u Sao Paolu.

Vezane vijesti

'Neuspjeh Rija+20'

'Neuspjeh Rija+20'

Susret na vrhu UN-a o održivom razvoju Rio+20 završio se u petak usvajanjem izjave koja otvara put zelenom rastu planeta, više ekološki i socijalno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika