11.06.2007. / 12:29

Autor: Marijana Zrinjski

IZBORI U EGIPTU

Oružani obračun izbornih kandidata

Na prvim parlamentarnim izborima danas u Egiptu, osim izbornog stožera i policija je imala puno posla. Naime, iz Muslimanskog bratstva, glavnog protivnika Nacionale demokratske stranke (NDP), priopćili su da je policija tukla i pritvorila njegove predstavnike, a neke čak silom istjerala s birališta. Jedan čovjek poginuo je u razmjeni vatre između pristaša vladajućeg NDP-a i neovisnog kandidata u pokrajini. Incidenti su prema policiji, zabilježeni i u drugim pokrajinama.

Kandidat Muslimanskog bratstva,u pokrajini Kafr el-Shaikh izjavio je da su ga policajci i drugi tukli kada je izbornim dužnosnicima uzeo glasačke listiće koji su ih ispunjavali u ime vladajuće stranke. "Tuklo me oko 20 ljudi: policajaca, zaštitara i činovnika. Imam ozljede na rukama, ugrize, a tukli su me i po licu", rekao je Ashraf al-Said.

Neovisni promatrači prisjetili su se da su na izborima 2005. za donji dom parlamenta također zabilježena zlostavljanja od strane NDP-a i policije.

Vezane vijesti

Mubarak klinički mrtav?

Mubarak klinički mrtav?

Iz Egipta stižu posve oprečne informacije o zdravstvenom stanju bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka, pa je tako nacionalna agencija MENA objavila… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika