11.06.2007. / 16:10

Autor: Martina Zeković

ZAGREB

Sanader: "Vlada mora biti vlasnik 50 posto Arene"

Sanader je također naglasio da je Milanovićeva izjava o ukidanju glasovanja za Hrvate u BiH neprihvatljiva "jer su Hrvati u BiH bili prvi u obrani Hrvatske i ne može se prema njima na takav način odnositi"

"Logično je da Vlada, ako financira dvoranu s pedeset posto, mora biti i vlasnik s pedeset posto", kazao je danas nakon svečanosti 100. obljetnice Akademije likovnih umjetnosti premijer Ivo Sanader objašnjavajući da je s Gradom Zagrebom još ostalo neriješeno pitanje oko vlasništva nad Arenom Zagreb. Naime, Vlada je još prošli tjedan uputila Gradu mišljenje o tome i nada se da će im Grad brzo odgovoriti.

Što se tiče izborne liste HDZ-a za predstojeće izbore, Sanader je kazao kako ima ideju o tome kako bi trebale izgledati izborne jedinice, ali obzirom da još nije počela izborna kampanja, ima puno ozbiljnijih stvari na dnevnom redu.

Sanader je također naglasio da je Milanovićeva izjava o ukidanju glasovanja za Hrvate u BiH neprihvatljiva "jer su Hrvati u BiH bili prvi u obrani Hrvatske i ne može se prema njima na takav način odnositi". "Svaki hrvatski državljanin, gdje god bio, ima jednaka prava i obveze pred hrvatskim Ustavom, oni koji bi htjeli drugačije iz politikanskih ili stranačkih razloga obezvrjeđuju odluku Ustavnog suda, a prije svega šalje se vrlo loša poruka prema Hrvatima u BiH", kazao je.

Sanader je najavio da će na Saboru HDZ-a 30. lipnja ta stranka predstaviti javnosti smjernice svog izbornog programa i konkretne prijedloge za planove za idući mandat.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika