11.06.2007. / 19:01

Autor: Martina Zeković

ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU

Odbijene žalbe osumnjičenih u tzv. slučaju Brodosplit

Izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda danas je odbilo žalbe trojice prvoosumnjičenih u tzv. slučaju Brodosplit brokera Drage Mačeka, donedavnog predsjednika Uprave Gorana Vukasovića i člana Uprave Ante Luetića. Izvanraspravno vijeće odbilo je i žalbe tadašnjeg predsjednika Uprave Predraga Čudine, članova Gorana Cvitanića, Milana Senjanovića i Frane Donadinija.

Stranke nemaju pravo žalbe na ovu odluku Izvanraspravnog vijeća.

Njih se tereti da su sklapanjem štetnih ugovora tvrtku oštetili za najmanje 37 milijuna dolara. Samo trojicu prvoosumnjičenih Državno odvjetništvo tereti da su Brodosplit oštetili za 4,7 milijuna dolara te da su prali tako stečen novac koji je preko posredničke tvrtke završio na njihovim i na privatnim računima još pet osoba.

Naime, njemački brodar “Wessels“ navodno je prao novac i sklapao štetne ugovore s upravom Brodogradilišta Split. "Wessels" je s Brodosplitom potpisao ugovore o gradnji četiriju panamax tankera, koje je zatim po cijenama znatno većima od ugovorenih preprodao švedskoj brodarskoj tvrtki “Marinvest“ iz Göteborga.

Državno odvjetništvo je istražnom sucu Nevenu Cambju podnijelo i zahtjev za privremenom zabranom raspolaganja imovinom Drage Mačeka. Sudac Cambj o tome će odlučivati ovaj tjedan.

Očekuje se kako će u tijeku istrage, otvorene u početku prošlog mjeseca, kad je odbijen i zahtjev odvjetništva za pritvaranjem prvoosumnjičenih, biti ispitano 35 svjedoka od kojih šestorica žive u inozemstvu, pa će im pozivi biti poslani preko mjerodavnog ministarstva.

Vezane vijesti

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Vandoren pozvao na privatizaciju Brodosplita

Voditelj Izaslanstva Europske unije u Hravtskoj Paul Vandoren danas je pozvao Vladu na potpisivanje sporazuma o privatizaciji splitskoga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika