12.06.2007. / 09:28

Autor: Martina Zeković

POZIV NAJBOGATIJIMA

Američki milijarder Soros odbio pomoći libijskoj djeci

Američki milijarder George Soros izjavio je u ponedjeljak u Sofiji kako podupire borbu bugarskih sestara koje su u Libiji osuđene na smrt temelju krivih optužaba da su namjerno prouzročile širenje AIDS-a. Međutim, Soros je odbio poziv bugarskih glasila koja su najbogatijim ljudima u svijetu uputila poziv da pomognu libijskoj djeci oboljeloj od AIDS-a kako bi se bugarske sestre i palestinski liječnik pustili na slobodu.

"Ne podupirem izgradnju bolnice novcem talaca jer libijski vođa Moamer Gadafi ima dovoljno prihoda od nafte da je sagradi sam", kazao je Soros i dodao da su ga libijske vlasti pozvale radi dogovora o ulaganju u tu zemlju, ali da nije htio poći sve dok se ne oslobode bugarske medicinske sestre i palestinski liječnik.

Novac bi išao u zakladu za pomoć obiteljima bolesne djece koji su utemeljili Bugarska, Libija i Europska unija radi oslobađanja pet bugarskih sestara i palestinskog liječnika.

Optuženi niječu svaku odgovornost, a podupiru ih svjetski znastvenici, među kojima i Luc Montagnier koji je sudjelovao u otkriću virusa i koji tvrdi da je zaraza djece posljedica loše higijene u libijskoj bolnici.

Vezane vijesti

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Izaslanstvo ICC-a u Libiji

Predstavnici Međunarodnoga kaznenog suda (ICC) doputovali su u Libiju kako bi osigurali oslobađanje svojih kolega koji su zatočeni prošlog tjedna,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika