12.06.2007. / 12:39

Autor: Martina Zeković

IZBORI

Antunović: "SDP nadjačao HDZ u Dalmaciji"

Na konferenciji za novinare održanoj danas u Splitu, zamjenica predsjednika SDP-a Željka Antunović izjavila je kako istraživanja javnog mnijenja u Dalmaciji pokazuju da je SDP prešao HDZ.

U 10. izbornoj jedinici, koja obuhvaća cijelu Dubrovačko-neretvansku i veći dio Splitsko-dalmatinske županije, SDP ima potporu od 30-ak posto, čime bi trebao osvojiti šest mandata, dva više nego na prethodnim parlamentarnim izborima.

"Rast potpore SDP-u pokazuje da se građani više ne opredjeljuju lijevo ili desno, već prema dobroj i lošoj politici", kazala je Antunović i dodala da je SDP prepoznat jer stalno upozorava na porast korupcije iza koje stoji i vrh vlasti, o čemu postoji sve više dokaza, posebno u cestogradnji.

"Ne smije se dopustiti da se s aktualnim aferama dogodi ono što se dogodilo s pretvorbom prije 15-ak godina, čiji su akteri danas krema hrvatskoga društva, iako su revizije pokazale kako je pretvorba izvršena na nezakonit način i zloporabom političke moći", izjavila je Antunović.

"Građani očekuju da taj kriminal sankcioniramo odmah, a ne da se opet čeka 15 godina. Upravo zato SDP predlaže promjenu Ustava koja bi, ukidanjem zastare, omogućila kažnjavanje zloporabe i kriminala u pretvorbi. Zbog toga je potrebno da građani izaberu vlast koja će presjeći korupcijsko kolo", poručila je.

SDP očekuje izvanredne rezultate na izborima koji će mu omogućiti mandatara za sastav nove Vlade te da odluku o mandataru tek treba donijeti Glavni odbor stranke.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika