12.06.2007. / 17:08

Autor: Nina Tomljanović

SVEČANA SJEDNICA

Podrška Vlade Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak

Osvrnuvši se na najznačajnije doprinose HBOR-a razvitku hrvatskog gospodarstva, predsjednik Uprave, Anton Kovačev istaknuo je kako je za potrebe malog i srednjeg poduzetništva odobreno oko 11 tisuća kredita u iznosu od preko 13 milijardi kuna

Povodom proslave 15 godina poslovanja u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, danas je održana svečana sjednica Nadzornog odbora kojoj je nazočio predsjednik Vlade Republike Hrvatske Ivo Sanader, predsjednik NO HBOR-a ministar Ivan Šuker, članovi NO te državna tajnica Martina Dalić.

Svećanom sjednicom istaknuta je važnost uloge HBOR-a kao državne razvojne i izvozne banke. Banka je osnovana prvenstveno s ciljem obnove ratom razrušene infrastrukture i gospodarskih objekata, no već u prvoj godini poslovanja odobravani su krediti za poticanje i razvitak poduzetništva. Osvrnuvši se na najznačajnije doprinose HBOR-a razvitku hrvatskog gospodarstva, predsjednik Uprave, Anton Kovačev istaknuo je kako je za potrebe malog i srednjeg poduzetništva odobreno oko 11 tisuća kredita u iznosu od preko 13 milijardi kuna. Najveći broj kredita, odnosno oko 70 posto, odobren je poduzetnicima na području posebne državne skrbi i otocima te za razvitak poljoprivrede. Tijekom 2006. godine HBOR je putem programa financiranja i osiguranja izvoza od političkih i komercijalnih rizika podržao hrvatske izvoznike s preko 3,5 milijardi kuna. Ukupno je do sada za financiranje izvoza odobreno oko 13 milijardi kuna i osigurano preko 4 milijarde kuna izvoznih poslova.

Kovačev je tom prigodom predstavio novi program - Financiranje podređenim dugom. Program je namijenjen poticanju ulaganja u projekte velikih razvojnih mogućnosti. Sa stajališta procjene rizika, ovakav način financiranja pripada rizičnijoj skupini i upravo je to jedan od razloga iz kojih se HBOR, vodeći se svojom razvojnom ulogom u hrvatskom gospodarstvu, odlučio na uvođenje ovog programa.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika