13.06.2007. / 10:44

Autor: Martina Zeković

GENERALNI KONZULAT RH U FRANKFURTU

Optužnica protiv tajnice koja je pronevjerila 2,5 milijuna kuna

Pronevjera bivše tajnice Generalnog konzulata RH u Frankfurtu Vesne Vrsaljko Pomenić, raskrinkana je internom revizijom još 2001. godine. Međutim, tek je ovih dana protiv nje podignuta optužnica. Vrsaljko je optužena da je pronevjerila preko 2,5 milijuna kuna tako što je novac od konzularnih pristojbi, tijekom četverogodišnjeg rada, umjesto u blagajnu, stavljala u džep.

Naime, ona je od 1993. raspoređena na radno mjesto u Frankfurtu, a u to vrijeme utržak od konzularnih taksi bio je iznimno visok. Procedura je bila takva da se utržak na kraju radnog vremena trebao polagati u banku na račun konzulata, što Vrsaljko nije činila na propisan način.

Tajnica je imala dva bloka uplatnica, jedan za svoj, a drugi za konzularni račun, pa je središnjica u Zagrebu dobivala urednu dokumentaciju.

U to je vrijeme generalni konzul u Frankfurtu bio Zdenko Karakaš, koji je u istrazi kazao da je u Ministarstvo vanjskih poslova na kraju mjeseca slao specifikaciju prihoda i rashoda, no tvrdi da je on kontrolirao samo rashode, dok je za prihode bila zadužena tajnica.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika