14.06.2007. / 10:25

Autor: Marko Biočina

VELIKA BRITANIJA

Teroristi prijete Golom kuharu

Teroristi su poručili da Ricka Steina i Jamiea Olivera smatraju engleskim imperijalistima i okupatorima

Dva slavna engleska kuhara, Rick Stein i Jamie Oliver, poznatiji kao Goli kuhar, zaprimili su prijetnje navodne terorističke organizacije pod nazivom Cornish National Liberation Army (Kornvelska nacionalna oslobodilačka vojska).

Stein i Oliver su vlasnici dva najveća i najpoznatija restorana u engleskoj pokrajini Cornwall. Teroristi su zaprijetili napadima na spomenute objekte. Motivi mogućih napada nisu previše jasni, teroristi su tek poručili da Steina i Olivera smatraju engleskim imperijalistima i okupatorima. Takva konstatacija nije uvjerljiva s obzirom da je Oliver rođen u Cornwallu, a njegov je restoran "Fifteen" dio humanitarne zaklade koja pomaže mladima da nađu prvo zaposlenje. S druge strane, Steinov restoran postoji već više od 20 godina, zapošljava 250 ljudi, a sam kuhar se u tom razdoblju iskazao kao veliki dobrotvor. Zbog toga ni Oliveru ni Steinu nije jasno zašto su se našli na meti terorista.

Cornwall je engleska pokrajina s dugom poviješću borbe za neovisnost od engleske krune. Osamdesetih godina je postojala organizacija pod nazivom An Gof koja je bila odgovorna za niz napada na engleske državljane i njihovu imovinu.

Policija je objavila kako će osigurati cjelodnevnu zaštitu za oba kuhara, njihove obitelji i imovinu.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika