14.06.2007. / 10:50

Autor: Marijana Zrinjski

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Novinar se ispričao Sarkozyju što ga je optužio za pijanstvo

Belgijski reporter Eric Boever ispričao se francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju što je sugerirao da je ovaj bio pripit tijekom konferencije za novinare održane prošli tjedan na summitu industrijski najrazvijenih zemalja u Njemačkoj.

Isječak incidenta postavljen na internetskom portalu YouTube kojeg je pogledalo preko stotinu tisuća ljudi, prikazuje Sarkozyja kako nakon sastanka s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom pred novinare dolazi kratkog daha i euforičnog ponašanja. Budući da je francuski predsjednik zakasnio na konferenciju ispričao se novinarima, a potom je, prije nego što je pozvao novinare da mogu postavljati pitanja, napravio stanku i činilo se kao da će prasnuti u smijeh. Novinar Eric Boever popratio je tu scenu riječima: «Očito je popio više od jedne čaše vode».

Boever je kazao da nije htio uvrijediti francusku nacionalnu osjetljivost, budući da je i njegova majka Francuskinja. Glasnogovornik francuskog predsjednika koji kako kaže nikad ne pije i voli trčati na duge staze, odgovorio je na ispriku rekavši kako ne želi komentirati neukusne šale.


Vezane vijesti

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Putin idućeg tjedna na turneji po Bliskom Istoku

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetit će slijedećeg tjedna Jordan i Izrael, kako bi izložio stajališta Moskve o velikim krizama u regiji,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika