14.06.2007. / 14:32

Autor: Nina Tomljanović

VOJNA VJEŽBA GUARDEX 07

Održana završna akcija hrvatsko-američke vojne vježbe

U vježbi je sudjelovalo tridesetak pripadnika Nacionalne garde Minenesote i pripadnici hrvatskih gardijskih brigada, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Medicinskog voda

Pripadnici hrvatskih Oružanih snaga i Nacionalne garde Minnesote iz SAD-a, danas su u sklopu zajedničke vojne vježbe GUARDEX 07 na vježbalištu Crvena zemlja pokraj Knina održali završnu akciju pod nazivom "Dan uvaženih gostiju".

U vježbi je sudjelovalo tridesetak pripadnika Nacionalne garde Minenesote i pripadnici hrvatskih gardijskih brigada, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i Medicinskog voda. Tijekom vježbi izveden je napad na kolonu te helikoptersko spašavanje ranjenika. Zapovjednik Nacionalne garde Minnesote general bojnik Larry W. Shellito, je nakon završetka vježbe izrazio zadovoljstvo viđenim te pohvalio vještinu i uvježbanost hrvatskih vojnika.

Zapovjednik Hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac je istaknuo kako je Hrvatska vojska spremna za ulazak u NATO te je za sljedećih godinu dana najavio još dvije velike vojne vježbe na vježbalištima Crvenoj zemlji i u Gašincima. Vježbu su promatrali i predstavnici oružanih snaga Makedonije, Albanije, Slovenije, Madžarske i Federacije BIH te vojnodiplomatskog zbora akreditirana u Hrvatskoj.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika