14.06.2007. / 15:34

Autor: Martina Zeković

INICIJATIVA SDP-A

Mesić: "Treba kazniti ratne profitere koji su radili protiv Hrvatske"

Inicijativu SDP-a za promjenom Ustava kako bi se kaznili svi oni koji su tijekom pretvorbe i privatizacije činili kažnjiva djela, podupire i predsjednik Stjepan Mesić. On je objasnio kako podupire sve one koji traže da se "sankcioniraju štetočine koji su samo gledali svoje interese, a radili protiv interesa Hrvatske".

Takve ratne profitere Mesić naziva i ratnim zločincima jer "kad su najbolji sinovi i kćeri ove zemlje branili domovinu, drugi su to vrijeme koristili da bi se osobno bogatili i štetili našoj obrani". "Svaki milijun koji je otišao iz Hrvatske za osobne probitke nanio nam je štete i prouzročio mnoge smrti kojih ne bi bilo da smo bili bolje naoružani", odgovarao je predsjednik na novinarska pitanja tijekom proslave obljetnice X. gimnazije "Ivan Supek" i I. tehničke škole "Tesla".

Haašku presudu Milanu Martiću Mesić vidi kao dokaz kako je sve počelo Miloševićevom agresijom, ratom za granice tzv. Velike Srbije i njegovim zločinačkim dogovorom koji je nanio ogromne ljudske žrtve i Hrvatskoj i BiH.

Što se tiče zločinačkog pothvata u Hrvatskoj, predsjednik je odgovorio da je država spremna sve dokaze koje zatraži obrana i tužiteljstvo dati na raspolaganje, a na sudu je da odlučuje.

Vezane vijesti

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

SDP gubi teško zarađene glasove Zelenih

Odstup ministrice zaštite okoliša Mirele Holy, koja je prošlog tjedna napustila vladu Zorana Milanovića, počinje izazivati sve veću zabrinutost… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika