14.06.2007. / 18:37

Autor: Nina Tomljanović

FERAL TRIBUNE

Zoran Erceg: Ponovo blokiran račun zbog sudskih troškova

Erceg je kazao kako blokada računa ponovo prijeti, jer je prije osam dana stiglo rješenje za još milijun kuna duga za PDV, za što su od mjerodavnog ministarstva zatražili odgodu plaćanja

U vezi s priopćenjem Ministarstva financija, direktor izdavača Feral Tribunea Zoran Erceg kazao je kako je točno da im račun nije blokiran, objasnivši kako je račun tvrtke bio blokiran 50 dana, zbog 500 tisuća kuna duga za PDV, do prije 20-ak dana, kad je dug naplaćen, a nakon toga bio je blokiran zbog isplate sudskih odšteta.

Nedavna blokada računa od strane države, kada je prisilno naplaćeno pola milijuna kuna na ime neplaćenog duga za PDV, financijski je destruirala poduzeće, pa novinari mjesecima nisu primali plaće.

Račun je ponovno bio blokiran zbog isplate odštete od 50 tisuća kuna na temelju sudske presude generalu Slavku Bariću te 30 tisuća kuna odštete bivšoj glavnoj urednici Hrvatske televizije Jasni Ulagi, kazao je Erceg za Hinu.

Erceg je kazao kako blokada računa ponovo prijeti, jer je prije osam dana stiglo rješenje za još milijun kuna duga za PDV, za što su od mjerodavnog ministarstva zatražili odgodu plaćanja. Iako odgovor Ministarstva još nije stigao, iz Ferala bez obzira na svu buku koja se digla oko toga očekuju pozitivno rješenje, kojim bi se platio dio duga, a ostatak u određenom roku, no ni to neće biti jeftino zbog zateznih kamata, kaže Erceg.

Premda odgovor Ministarstva još nije stigao, kaže Erceg, "očekujemo pozitivno rješenje i bez obzira na svu buku koja se digla oko Ferala, time bismo platili dio duga, a ostatak u određenu roku, iako ni to ne će biti jeftino zbog zateznih kamata".

"Usprkos svemu, mi novca nemamo i zbog toga list ne može izići", izjavio je Erceg.

Vezane vijesti

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od 13 do 15 lipa po litri, a dizelska će goriva pojeftiniti od 15 do 18 lipa, pokazuju podaci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika