15.06.2007. / 11:12

Autor: Martina Zeković

NJEMAČKA

Ukrao banci 2,1 milijuna eura i prebacio ih na račune siromašnih

Njemački bankar koji je radio za banku Sparkasse Tauberfranken ukrao je 2,1 milijun eura i prebacio ih na račun klijenata za koje je mislio da im je potreban novac. Za pomoć siromašnima, ovaj "Robin Hood" dobio je dvije godine i deset mjeseci zatvora.

"Optuženik je poduzeo te akcije kako bi zajamčio likvidnost klijentima koji, prema njegovom mišljenju, nisu imali dosta novaca i koji više nisu mogli dobiti zajmove prema tržišnim uvjetima", stoji u izjavi suda u Mosbachu u Baden-Wuerttembergu.

Obzirom da je izgubio trag o sredstvima koja je otuđio, kao i od kuda ih je uzimao, više ih nije mogao vratiti. Taj Nijemac "jugoslavenskog podrijetla", kojeg je njemački list Sueddeutsche Zeitung identificirao kao Dragana V., nije se obogatio putem svojih transakcija.

Njegova je prijevara otkrivena kada se predao policiji 2006. godine. Tužitelji su kazali da je muškarac uspio "pokrpati" neke financijske rupe koje je stvorio tako da čisti gubitak Sparkasse Tauberfranken iznosi nekih 640.000 eura.

Vezane vijesti

Sindikalistu Jadrankamena prijava za krađu službenog kombija

Sindikalistu Jadrankamena prijava za krađu službenog kombija

Protiv sindikalista Jadrankamena Marka Eterovića (55) iz Pučišća policija je podnijela kaznenu prijavu za krađu službenog kombija, izvijestila je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika