15.06.2007. / 11:19

Autor: Nina Tomljanović

SARAJEVO

Gregorian: Silajdžić i Dodik mogli bi biti smijenjeni

''Retorika dvojice bosanskohercegovačkih političara je ''kontraproduktivna'' što je pokazao i ishod pregovora o reformama u BiH koje su njih dvojica uz posredovanje State Departmenta nedavno vodili u Washingtonu'', kazao je Gregorian

Član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i predsjednik Vlade RS Milorad Dodik mogli bi biti smijenjeni nastave li svojim ponašanjem i izjavama dovoditi u pitanje stabilnost i ustavni poredak BiH, neizravno je najavio američki diplomat Raffi Gregorian, zamjenik Visokog predstavnika u BiH.

"Siguran sam da bi bilo puno bolje kada bi se Dodik, Srbin i Silajdžić, Bošnjak izvjesno vrijeme prestali pojavljivati u javnosti", izjavio je Gregorian u intervjuu za sarajevski tjednik Slobodna Bosna.

''Retorika dvojice bosanskohercegovačkih političara je ''kontraproduktivna'' što je pokazao i ishod pregovora o reformama u BiH koje su njih dvojica uz posredovanje State Departmenta nedavno vodili u Washingtonu'', kazao je Gregorian.

On je na pitanje zašto međunarodna zajednica do sada već nije posegnula za kaznenim mjerama protiv Silajdžića i Dodika, nije u odgovoru izravno upotrijebio riječ smjena, ali je podsjetio kako Ured Visokog predstavnika (OHR) zadržava široke ovlasti koje uključuju smjene izabranih dužnosnika.

"Podsjećam da su Milorad Dodik i Haris Silajdžić potpisali zakletvu kojom su se obvezali da će i sami raditi na poštivanju Daytonskog sporazuma a mi pozorno pratimo sve što oni rade i govore. Činjenica je da imamo na raspolaganju niz različitih mogućnosti da ih se sankcionira ukoliko zaključimo da su oni ili ljudi koji rade za njih prekršili zakonske okvire", rekao je Gregorian dodajući kako postoji "poduži popis političara" u BiH na koje OHR motri iz istog razloga.

Vezane vijesti

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Bankrotirani "Dewey&LeBoeuf" savjetovao i Dodika

Američka konzultantska kuća "Dewey & LeBoeuf", koja je u ponedjeljak objavila bankrot, poslovala je i s vlastima Republike Srpske od kojih je za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika