15.06.2007. / 12:38

Autor: Martina Zeković

Najmoćnija poznata osoba na svijetu

Oprah zarađuje od 260 milijuna dolara godišnje

Lista se formira obzirom na zaradu i medijsku prisutnost poznatih osoba

Kraljica talk showa Oprah Winfrey zamijenila je Toma Cruisea na prvom mjestu Forbesove liste 100 najutjecajnijih zvijezda 2007. Paris Hilton ove je godine ispala sa Forbesove liste.

Na drugom mjestu za 2007. godinu nalazi se igrač golfa Tiger Woods, dok je na trećem mjestu američka kraljica popa Madonna. Lista se formira obzirom na zaradu i medijsku prisutnost poznatih osoba. Tako je Winfrey ove godine skočila za dva mjesta sa zaradom od 260 milijuna dolara iz različitih medijskih projekata. Woods se popeo sa petog mjesta, a u proteklih je godinu dana zaradio 100 milijuna dolara.

Madonna prošle godine nije bila među prvih 100 zvijezda, ali ju je urednica Forbesove liste 100 namoćnijih celebrityja Lea Goldman uvrstila ove godine nakon što je sa svojom "Confessions" turnejom postala ženski izvođač sa najvećom zaradom u povijesti te je popunjavala novinske naslove usvajanjem dječaka iz Malawija. Ona je u proteklih godinu dana zaradila 72 milijuna dolara.

Sa drugog mjesta na četvrto su skliznuli The Rolling Stones, čija je zarada bila 88 milijuna dolara.

Osim Paris Hilton na listi se nisu pojavile niti druge dvije partijanerice Lindsay Lohan i Britney Spears. Lindsay se na listi posljednji put pojavila 2005., a Britney 2002. godine.

"Mi gledamo na poznate osobe kao na brandove, a kada pogledate te dvije djevojke vidite umanjenu vrijednost branda. Nije dovoljno samo biti na naslovnicama i nije dovoljno samo spremiti novac u džep, potrebno je imati oboje", kazala je Goldman.

Cruise je sa prvog mjesta pao na osmo. Među prvih deset ove godine su se smjestili i Brad Pitt, na broju pet, a slijedi ga Johnny Depp. Njih su se dvojica prošle godine nalazila na 20.-om i 27.-om mjestu.

Depp je sa filmom "Pirati s Kariba" zaradio 92 milijuna dolara, dok je Pitt zaradio samo 35 milijuna dolara.

Angelina Jolie našla se na 14. mjestu nakon što je prošle godine dijelila 35. mjesto sa bivšom Pittovom suprugom Jennifer Aniston.

Sa zaradom od 53 milijuna dolara ove godine, na 7. mjestu nalazi se pjevač Elton John, dok se po prvi put na Forbesovoj listi i to na 9. mjestu nalazi rapper Jay-Z, poznat i kao dečko pjevačice Beyonce.

Na desetom mjestu sa zaradom od 110 milijuna dolara nalazi se Steven Spielberg.

Vezane vijesti

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Hrvatska u EU - Katastrofa koja prijeti svijetu

Ugledni američki časopis Forbes objavio je kolumnu Richarda Levicka o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.Levick se osvrnuo na završetak hrvatskih… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika