15.06.2007. / 17:57

Autor: Marko Biočina

"ZAPAMTITE VUKOVAR"

Hrvatski film o padu Vukovara

Za nekoliko dana završit će snimanje prvog hrvatskog dugometražnog igranog filma koji se bavi padom Vukovara, a zove se "Zapamtite Vukovar".

"Budžet filma iznosi oko 6 milijuna kuna, a pripreme za snimanje trajale su više od godinu dana pri čemu sam proučio 20-ak knjiga o bitci za Vukovar, među njima i roman 'Glasom protiv topova' Alemke Mirković koji obiluje stvarnim činjenicama te mi je bio kompas za snimanje filma iako se film ne radi po romanu", rekao je redatelj i scenarist filma je Fadil Hadžić.

Na filmu je angažirano dvadesetak hrvatskih mladih glumaca. Od poznatijih imena, Saša Anočić tumači ulogu legendarnog Siniše Glavaševića, dok je Goran Grgić utjelovio, ratnog zločinca, majora Veselina Šljivančanina. Radnja filma smještena je u prva tri dana okupacije Vukovara kada je vojna policija JNA preslušavala branitelje prije strijeljanja na Ovčari.

Film će svoju premijeru doživjeti u Vukovaru, na obljetnicu pada grada, 18. studenog 2007.

Vezane vijesti

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Nikolić pravda svoje izjave o Vukovaru i Srebrenici

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u petak za agenciju Tanjug da je njegova izjava o Vukovaru, koja je u Hrvatskoj izazvala brojne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika