16.06.2007. / 10:28

Autor: Nina Tomljanović

ŽUPANIJSKI SUD U ZAGREBU

U ponedjeljak suđenje Ademiju i Norcu

Norac će na suđenje doći iz kaznionice u Lipovici, gdje služi 12-godišnju kaznu na koju je u ožujku 2003. osuđen na Županijskom sudu u Rijeci zbog ratnog zločina počinjenog nad civilima 1991. godine na gospićkom području, a Ademi će na suđenje doći sa slobode

U ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu počinje suđenje umirovljenim generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu, koji su osuđeni za ratne zločine počinjene u akciji "Medački džep" pa do povlačenja HV-a s tog područja od 9. do 17. rujna 1993. godine. Haški sud je u rujnu 2005. godine ustupio taj predmet hrvatskom pravosuđu.

Sudac Marin Mrčelja predsjedat će sudskim vijećem, a članovi su suci Jasna Pavičić i Siniša Pleše. Suđenje će pratiti predstavnici OESS-a, dvije podružnice HVIDR-e i rodbina optuženika. Novinari će pratiti suđenje iz novinarske sobe, koja je opremljena videopriključcima i audiopriključcima.

Zbog tog suđenja prošle godine su obnovljene dvije najveće sudske dvorane. Tri ročišta sazvana su za idući tjedan, od ponedjeljka do srijede. Suđenje se nastavlja od 10. do 12. i od 16. do 18. srpnja, nakon čega bi uslijedila ljetna stanka.

Norac će na suđenje doći iz kaznionice u Lipovici, gdje služi 12-godišnju kaznu na koju je u ožujku 2003. osuđen na Županijskom sudu u Rijeci zbog ratnog zločina počinjenog nad civilima 1991. godine na gospićkom području, a Ademi će na suđenje doći sa slobode. Suđenje počinje čitanjem optužnice u kojoj se dvojica generala terete po zapovjednoj odgovornosti, nakon čega će se oni očitovati o krivnji.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika