16.06.2007. / 10:55

Autor: Nina Tomljanović

SJEDNICA VIJEĆA SIGURNOSTI UN-a

Carla Del Ponte: Odnos Hrvatske i Haaškog suda i dalje treba testirati

Suradnja haškog tužiteljstva i Hrvatske dobra je te i u odnosima sa Sudom Hrvatska više nema otvorenih pitanja, glavni su zaključci izvještaja haške tužiteljice koje će za dva dana podnijeti pred Vijećem sigurnosti UN-a

''Dobri odnosi Hrvatske i Haaškog suda ostaju i dalje jako važni te će biti testirani tijekom sljedećih mjeseci'', tim je riječima Carla Del Ponte u ponedjeljak na sjednici Vijeća sigurnosti u New Yorku ocijenila odnose Haaškog suda i Hrvatske.

Suradnja haškog tužiteljstva i Hrvatske dobra je te i u odnosima sa Sudom Hrvatska više nema otvorenih pitanja, glavni su zaključci izvještaja haške tužiteljice koje će za dva dana podnijeti pred Vijećem sigurnosti UN-a, prenosi Večernji list.

Postoje naznake o nekim teškoćama u suradnji na slučajevima Gotovina, Markač i Čermak. Del Ponte će od međunarodne zajednice zatražiti dodatni politički pritisak na Srbiju kako bi je prisilila na suradnju, te ubrzala izručenje najtraženijih bjegunaca.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika