16.06.2007. / 17:35

Autor: Goran Jurić, Marko Biočina

FOND ZA PRIVATIZACIJU

Linić optužio Vladu i Sanadera za nepravilnost u fondu

Slavko Linić je na konferenciji za novinare u prostorijama SDP-a, održanoj odmah nakon Sanaderove, čestitao svima uključenima u akciju „Maestro“. Međutim, napomenuo je kako SDP smatra da političku odgovornost za sva događanja u Hrvatskom fondu za privatizaciju snosi Vlada i premijer Ivo Sanader.

„Fondom za privatizaciju upravlja Upravni odbor u kojem se nalaze ministri hrvatske vlade koji su morali znati za nepravilnosti.“

Linić je podsjetio i na aferu sa Liburnija rivijera hotelima kada su nakon pogreške u Hrvatskom fondu za privatizaciju dionice dodijeljene SN i Dom holdingu. Vlada je tada, 17. kolovoza 2005., donijela odluku o smjeni predsjednika fonda i potpredsjednika Ivana Gotovca. Damir Polančec međutim tu odluku nikad nije proveo u djelo, a danas je taj isti Gotovac bio uhićen radi nepravilnost.

„Zašto nije smijenjen već onda kad je trebao biti smijenjen?“ upitao je Linić. „Ovakav stil vladanja Ive Sanadera sramoti Hrvatsku i neprihvatljiv je i za Hrvatsku i za Europsku uniju.“, dodao je.

Na pitanje hoće li onda i SDP preuzeti političku odgovornost, ako se utvrdi da je i za vrijeme njihove vlade bilo nepravilnosti u fondu, Linić je izričito odgovorio da hoće. S obzirom da je to bila njegova odgovornost rekao je da ću je on osobno i preuzeti.

Linić je premijerovu namjeru ukidanja fonda ocijenio tehnički mogućom, zbog male količine portfelja koja je ostala. No, SDP smatra da je ukidanje institucija loš način borbe protiv kriminala.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika