16.06.2007. / 18:21

Autor: Marko Biočina

SAD

VIDEO: "Zaljubljena u Obamu"

Na Youtubeu se pojavio glazbeni spot pod naslovom "Zaljubljena u Obamu", u kojem mlada djevojka kroz ljubavnu r'n'b pjesmu veliča demokratsku predsjedničku kampanju američkog senatora Baracka Obame. Iako sam Barack Obama nije imao nikakve veze s nastajanjem ovog videa, prihvatio ga je kao neočekivan, ali jako koristan dodatak svojoj kampanji.

Ovaj video je još jedna potvrda snage predizbornog potencijala koji Internet ima. S obzirom na nedostatak cenzure i liberalnost ovog medija, predizborne kampanje i politika općenito bi uskoro mogli doživjeti značajne promjene. Zasad su Barack Obama i njegove pristaše najviše koristili mogućnosti koje Internet pruža.

Tako je prije nekoliko mjeseci na Youtubeu objavljen video isječak u kojem je govor njegove protukandidatkinje Hilary Clinton namontiran na kadrove jedne Appleove reklame koja prikazuje strogo kontrolirani, militarizirani svijet iz Orwellove knjige "1984". Uskoro se otkrilo da je autor videa jedan od zaposlenika tvrtke koja brine o službenim web stranicama Baracka Obame.

Spot "Zaljubljena u Obamu " možete pogledati ispod, a mi se nadamo da će uskoro naći i Hrvatica koja ima potrebu opjevati kvalitete nekog domaćeg političara.

Vezane vijesti

'Bush je kriv za sve'

'Bush je kriv za sve'

Oko dvije trećine Amerikanaca vjeruje da je bivši američki predsjednik George Bush odgovoran za loše stanje američke ekonomije dok nešto manji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika