18.06.2007. / 09:39

Autor: Martina Zeković

FRANCUSKA

Royal prekida vezu s predsjednikom Socijalističke stranke

Socijalistički senator Jean-Luc Melenchon kazao je kako je objava Segolene Royal zamaglila razrješavanje večerašnjih izbornih rezultata

Segolene Royal, poražena socijalistička predsjednička kandidatkinja na nedavnim izborima u Francuskoj, objavila je da prekida vezu s ocem svoje četvero djece, predsjednikom Socijalističke stranke Francoisom Hollandeom. Naime, u nedjelju su u Francuskoj provedeni parlamentarni izbori, a njezina izjava koja je procurila u javnost nedugo nakon zatvaranja birališta, mogla bi dodatno zaoštriti očekivanu borbu za čelno mjesto u stranci.

"Nisam to htjela objaviti večeras, za vrijeme izbora", kazala je Royal i dodala kako je namjeravala s Hollandeom objaviti zajedničku izjavu kasnije u ponedjeljak.

Socijalistički senator Jean-Luc Melenchon kazao je kako je objava Segolene Royal zamaglila razrješavanje večerašnjih izbornih rezultata.

Tijekom predizborne kampanje, Royal i Hollande, koji se nikada nisu oženili, opovrgavali su nagađanja o razlazu, a Royal je početkom godine izjavila kako je 2006. željela romantično vjenčanje s Hollandeom.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika