18.06.2007. / 13:35

Autor: Martina Zeković

PUTOPIS

Sun Francisco Cronicle: "Crnogorske planine egzotičnije od hrvatske obale"

Novinar Rick Steves poznat po putopisnim emisijama na američkoj javnoj televiziji objavio je u listu Sun Francisco Chronicle putopis po Crnoj Gori koju naziva "skromnijom polusestrom Hrvatske". "Ako ste došli do Dubrovnika, odvezite se autobusom južnije, u najmlađu državu u Europi, koja predstavlja svježu ali i pomalo oporo-grubu turističku destinaciju", opisao je Steves.

"Iako je sa Srbijom povezuje vjera, Crna Gora ima također dosta zajedničkog i s Hrvatskom, najviše u obalnom području. No, nakon prelaska granice, očita je razlika između blještave, za turiste uređene Dalmacije i sirovije, oštrije i egzotičnije Crne Gore', napisao je novinar i dodao kako usred prelijepe obale opaža i ostatke komunističkog doba, betonske stambene zgrade na rubu rušenja i ružne gigantske hotele".

Iako je Crna Gora očito siromašnija od Hrvatske, Steves piše da ništa ne može nadmašiti ljepotu crnogorskih planina, zaljeva i šuma".

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika