11.07.2003. / 00:00

Autor: Aleksandar Stajčić

GOSPODARSTVO

VISOKE PONUDE ZA INU


Mađarska kompanija MOL ponudila je 505 milijuna dolara, dok je austrijski OMV ponudio 420 milijuna dolara za 25 posto plus jednu dionicu hrvatske naftne kompanije Ine, piše u petak Jutarnji list. Ruski je Rosneft odustao od utrke nakon što su otkrili kako neće moći kupiti 51 posto dionica. Ministar gospodarstva Ljubo Jurčić najavio je da će u petak Savjet za privatizaciju pod predsjedanjem Ivice Račana odlučiti kojoj će ponudi dati prednost. Predsjednik uprave Ine, Tomislav Dragičević, izrazio je zadovoljstvo ponudama riječima: “Pokazalo se da nas vani više cijene nego mi sami sebe”.

Očekuje se da će Vlada odluku o privatizaciji INA-e donijeti na slijedećoj sjednici u četvrtak 17. srpnja, na kojoj će Savjet za privatizaciju tog poduzeća predložiti Vladi da za strateškog partnera INA-e izabere mađarski MOL, izvjestio je u petak premijer Račan nakon sjednice Savjeta kojem je na čelu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika