18.06.2007. / 18:21

Autor: Marijana Zrinjski

SLOVENIJA

Janša: "Ne postoje nikakvi tajni dogovori sa Sanaderom"

Ured slovenskog premijera Janeza Janše u ponedjeljak je zatražio da bivši premijer Anton Rop i njegova stranka snose posljedice zbog neistinitih, štetnih i uvredljivih izjava o tome da su 2004. godine hrvatski premijer Ivo Sanader i Janez Janša kao tadašnji oporbeni čelnik dogovarali incidente u Piranskom zaljevu.

Kako se navodi u priopćenju za javnost pristiglom iz Janšina ureda, pregled dokumentacije slovenske obavještajne službe- SOVA pokazao je da nema traga o navodnim snimanjima telefonskih razgovora Janše i Sanadera 2004. godine.

"Ako je SOVA doista prisluškivala razgovore Janše i Sanadera i o tome obavještavala Ropa kao predsjednika tadašnje slovenske vlade, onda se ta komunikacija odvijala izvan službenog i zakonitog djelovanja agencije SOVA", stoji u priopćenju u kojem se izražava sumnja i u medijske navode da je SOVA prisluškivala razgovore Sanadera i Janše, što je Rop u svojim izjavama protumačio kao obavještajno pokrivanje tadašnjih incidenata u Piranskom zaljevu.

"Da je u Ropovim izjavama i zrno istine onda bi on takvu šokantnu informaciju bio upotrijebio u izborima 2004. godine", kazali su iz Janšinog ureda te pozivali Ropa da zbog izjava napusti mjesto zastupnika u slovenskom parlamentu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika