19.06.2007. / 11:29

Autor: Marijana Zrinjski

ANKETA

Čak 52 posto građana smatra da je akcija "Maestro" predizborni trik

Rezultati ankete koju je za potrebe HRT-a na uzorku od 500 ispitanika provela agencija "Puls", pokazali su da 52 posto građana Hrvatske misli da je akcija "Maestro", samo predizborni trik. Samo 32 posto ljudi smatra kako istraga i uhićenje visokih dužnosnika Hrvatskog fonda za privatizaciju znači stvarni početak ozbiljnog obračuna s korupcijom u državnim službama, a čak 75 posto ispitanika vjeruje da su Sanaderovi ministri sve vrijeme bili potpuno ili djelomično upoznati s nečasnim radnjama u Hrvatskom fondu za privatizaciju.

Isto tako 51 posto građana smatra kako je Sanaderova vlada korumpiranija od Račanove. Zanimljivo da čak 21 posto građana smatra kako niti jedna stranka nije sposobna za borbu s korupcijom.
Na pitanje koje su stranke najsposobnije i najspremnije za borbu protiv korupcije u Hrvatskoj, građani su 30 posto glasova dali SDP-u, 11 posto HDZ-u i HNS-u, deset posto HSP-u i pet posto HSLS-u.

Što građani misle o akciji "Maestro" možete vidjeti i na Nacionalovoj anketi.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika