19.06.2007. / 12:42

Autor: Nina Tomljanović

PEKING

Kineskinja prodala 118 beba

Djevojčice na jugu Kine kupovala je obitelj, te ih potom prodavala u središnjim provincijama Henan, Hubei i Anhui. Javnost je za slučaj prvi put saznala u ožujku 2003. godine kada je obitelj 13 beba prevezla u Henan taksijem, piše Shangai daily

U Kini je uhićena žena za kojom je kineska policija tragala gotovo četiri godine zbog povezanosti s prodajom desetina beba širom zemlje, javili su danas državni mediji.

Dji Siulan je u provinciji Henan prodala 118 beba pomoću muža, sina Liua Judzzija i njegove supruge 2003. godine, tvrde službenici a piše Shangai daily.

Djevojčice na jugu Kine kupovala je obitelj, te ih potom prodavala u središnjim provincijama Henan, Hubei i Anhui. Javnost je za slučaj prvi put saznala u ožujku 2003. godine kada je obitelj 13 beba prevezla u Henan taksijem, piše list.

"Taksi se pokvario i oni su ostavili četiri bebe u obližnjem polju i otišli u garažu", piše list i dodaje da je lokalno stanovništvo našlo kasnije bebe i obavijestilo vlasti.

Liu i njegova supruga uhićeni su kasnije, ali je Dji uspjela pobjeći sve do 8. lipnja ove godine kad ju je policijska patrola primijetila u polju u blizini njezine kuće u gradu Jongcceng. U izvještaju se ne spominje je li uhićen i suprug.

Lokalna policija navodi da su siromaštvo i tradicionalno preferiranje muške djece razlog zbog kojeg su "manje sretni" ljudi prodavali svoje bebe, piše Shangai daily.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika