19.06.2007. / 20:25

Autor: Martina Zeković

KORUPCIJA

Sanader: "Oporba je zavidna na našem uspjehu u sprečavanju korupcije u HFP-u"

"Četiri različite institucije jučer su krenule u nastavak operacije vezane za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju, a to su: Državna revizija, Porezna Uprava, Ured za sprečavanje pranja novca i HANFA", kazao je u današnjem intervjuu za RTL televiziju premijer Ivo Sanader.

On je dodao kako Vladu smatra politički zaslužnom da je na "spektakularan i učinkovit način zadan žestok udarac možda i jednoj od jezgara korupcije u Hrvatskoj. Čestitam svima koji su u tome sudjelovali, naravno i Vladi koja je stvorila zakonske preduvjete da USKOK, Državno odvjetništvo, policija i sigurnosne službe mogu djelovati na ovakav uspješan način". Sanader je podsjetio i na 800.000 eura koje je Vlada, na premijerov prijedlog dala za posebne operacije uključujući i operaciju otkrivanja kriminala u HFP-u, a taj će novac, kako kaže, biti vraćen.

"Oporba je zavidna na ovom uspjehu, što je ljudski i ja to razumijem, ali puno me više zanima što misle građani o tome", kazao je Sanader i dodao da Fond više neće postojati u ovakvom obliku jer je Vlada ranije već zatražila od Ekonomskog instituta da napravi jednu studiju o tome kako bi trebala izgledati jedna ustanova koja bi se bavila državnom imovinom. "Radna skupina radi na tome da evaluira prijedlog Instituta koji predlaže jednu Agenciju za imovinu".

Što se tiče tvrdnji jednog od uhićenih Ivana Gotovca da je ministar Polančec znao za mutne poslove u Fondu, Sanader je odgovorio da on vjeruje Državnom odvjetništvu i organima progona koji su pratili "gospodu" iz HFP-a više od godinu dana te da u ovoj operaciji nitko nije bio imun na to da će ako je počinio neko nečasno djelo biti progonjen.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika