20.06.2007. / 09:41

Autor: Marko Biočina

NOGOMETNA OPTUŽBA

Mamić:"Grgić je klubovima obećao novac ako glasaju za Štimca"

Štimac je najavio kako će prisiliti Dinamo da sudjeluje u radu Udruženja, te da će u protivnom snositi teške posljedice

Gledatelji HTV-ove emisije "Otvoreno" sinoć su mogli uživati u sučeljavanju Igora Štimca i Dinamovog izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića. Povod je dakako bio nedavni Štimčev izbor na mjesto predsjednika Udruge prvoligaša. Iako su raspravu počeli staloženo, nije trebalo dugo da Štimac i Mamić počnu komunicirati onako kako je većina gledatelja i očekivala. Mamić je tijekom cijele emisije komplementirao Štimcu, da bi odmah potom napadao njegove najbliže suradnike, Renu Sinovčića i Branka Grgića.

„Pravi režiser izbora Igora Štimca na mjesto predsjednika Udruge je Branko Grgić koji je za glas Štimcu klubovima obećao određeni iznos novaca od raznoraznih tvrtki“, rekao je Mamić. Sinovčića je opisao kao varalicu, „Sinovčić je varalica koji 17 godina pokušava srušiti Savez. Prevario me prije nekoliko godina kada sam mu posudio 50 tisuća eura da prehrani obitelj. Kada je Dinamo gostovao u Zadru podigao je cijelu regiju na noge i pričao novinarima kako sam mu dužan 800.000 eura“, na što je Štimac replicirao kako „ne dopušta da netko tako govori o čovjeku kojeg smatra svojim prijateljem“.

Mamićeve optužbe kako Štimac i njegovi suradnici žele rušiti predsjednika HNS-a Vlatka Markovića. Štimac je takve optužbe odbacio rekavši kako „decidirano tvrdi da ovo nije „atak“ na Savez“, te kako će „Marković sam morati otići ako mu se češće počnu dešavati stvari poput Cardiffa“.

Štimac je pak Mamića optužio zato što je nepotrebno povukao posuđene igrače iz klubova koji su glasali protiv dosadašnjeg predsjednika Udruge prvoligaša, Dinamovog, Damira Vrbanovića. „To je moje legitimno pravo. Ja plaćam te igrače i smatram kako sam dobro postupio povukavši ih iz tih klubova“, odgovorio je Mamić.

Nastavak emisije donio je još jedan retorički obračun u kojem je Štimac optužio Mamića da obmanjuje javnost sa podacima o urednom poslovanju. „Vi ste pravnim manevrom otpisali svoje dugove, a drugima nabijate na nos kako posluju pod blokadom“, rekao je Štimac, na što je Mamić uzvratio tezom kako je Hajduk već 11 godina u blokadi, ali ipak egzistira na tržištu.

Za kraj je Štimac najavio kako će prisiliti Dinamo da sudjeluje u radu Udruženja, te da će u protivnom snositi teške posljedice. „I te kako ćete sudjelovati, jer svoju bazu nemate gdje predstavljati osim u Udruzi. Statut vam nalaže da surađujete, u suprotnom ćete snositi najteže moguće konzekvence. Ako zaista ne želite sudjelovati u radu Udruge, onda ne vidim razloga da uopće sudjelujete u natjecanju“, završio je Štimac.

„Nikada u životu nećemo sudjelovati u radu vaše Udruge prvoligaša“, rekao je zaključno na kraju emisije Zdravko Mamić.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika