20.06.2007. / 13:58

Autor: Marijana Zrinjski

NEZAVISNOST KOSOVA

Kosovari ogorčeni izjavama Carle del Ponte

Prijedlog glavne haaške tužiteljice Carle del Ponte da se riješenje statusa Kosova odgodi danas je jedna od glavnih tema kosovskih medija. Tamošnji dnevni listovi gotovo jednoglasno ocijenjuju da je Carla del Ponte tom izjavom prekoračila svoje ovlasti.

U komentaru lista "Zeri" stoji da se "ta izjava se ne može drugačije kvalificirati osim kao skandalozna i kao miješanje u međunarodnu politiku". List dalje navodi da glavna haška tužiteljica "misli kolektivno kazniti narod Kosova zbog nekooperacije srpskog rukovodstva oko hapšenja ubojice i kriminalca poput generala Mladića, koji je direktno odgovoran za masakr u Srebrenici".

Prema komentaru postoji nekoliko razloga ovakvog ponašanje Carle del Ponte. "To može biti frustracija žene kojoj na kraju političke karijere stvari ne idu onako kako bi željela. Može biti i njena arogancija da je ono što radi najvažnija stvar na svijetu".

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika