20.06.2007. / 14:44

Autor: Marko Biočina

AFERA "MAESTRO"

Ispitivanje optuženih proglašeno tajnim

Danas je dovršeno ispitivanje šestero osumnjičenih za korupciju u Hrvatskom fondu za privatizaciju. Ispitani Josip Matanović, Robert Peša, Ivan Gotovac, Igor Petlevski, Asja Piplović i Mladen Jandriček, koje USKOK tereti za primanje i davanje mita, odavanje službene tajne, udruživanje za počinjene kaznenog djela i pomaganje u primanju mita.

Sedmi osumnjičeni Juraj Parajzder tijekom dana će biti otpušten iz bolnice pa se očekuje da će tada biti ispitan, dok je osmi osumnjičenik Svjetlan Stanić zasad nedostupan hrvatskom pravosuđu. Istražni sudac Boris Ivančić će do ponoći odlučiti hoće li pokrenuti istragu protiv osumnjičenih i odrediti im jednomjesečni pritvor.

Istražni sudac je postupak proglasio tajnim, čime je svim strankama u postupku zabranjeno javno iznošenje detalja o slučaju. Ipak se zna da je jedino Ivan gotovac iznosio obranu, dok su se ostali branili šutnjom.

Ljubo Pavasović Visković, odvjetnik koji zastupa Ivana Gotovca izjavio je kako odluko o tajnosti postupka smatra apsurdnom, te kako ona izravno šteti njegovom klijentu.

Vezane vijesti

Turudić Sanaderu: Prestanite upadati u riječ, izbacit ću vas

Turudić Sanaderu: Prestanite upadati u riječ, izbacit ću vas

Nakon mjesec i pol stanke na zagrebačkome Županijskom sudu nastavilo se suđenje bivšem predsjedniku Vlade Ivi Sanaderu. Prvi svjedok je bivši… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika