21.06.2007. / 11:57

Autor: Nina Tomljanović

NEW YORK

Carla del Ponte: ''Željela sam razgovarati s Gotovinom, no on me odbio''

'U srpnju dolazim u Hrvatsku i želim se prije svega pozdraviti i oprostiti s predsjednikom Mesićem i premijerom Sanaderom. Dobro smo surađivali i moj posjet ne znači da ima novih optužnica jer je završeno s tim dijelom rada tužiteljstva

Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte povodom isteka svog mandata u New Yorku, nakon premijere filma ''Carlina lista'' najavila je svoj zadnji službeni posjet Hrvatskoj.

''U srpnju dolazim u Hrvatsku i želim se prije svega pozdraviti i oprostiti s predsjednikom Mesićem i premijerom Sanaderom. Dobro smo surađivali i moj posjet ne znači da ima novih optužnica jer je završeno s tim dijelom rada tužiteljstva. U Zagreb dolazim jer smatram da je pristojno dva mjeseca prije kraja moga drugog mandata u Haagu u funkciji glavne tužiteljice pozdraviti se sa službenim hrvatskim vlastima s kojima sam posljednjih godina imala česte kontakte i dobru suradnju."

''Željala sam razgovarati s Gotovinom, ali on je odbio susresti se sa mnom. Gotovina ne želi razgovarati s glavnom tužiteljicom i to je njegova odluka, ali ja sam pokuša'' kazala je Carla del Ponte na pitanje novinara je li upoznala generala Gotovinu i jesu li razgovarali u Haagu.

Vezane vijesti

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

Raspravno vijeće Haaškoga suda odbilo je u četvrtak kao neutemeljen zahtjev vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja za pokretanjem postupka protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika