21.06.2007. / 12:58

Autor: Nina Tomljanović

MOST KOPNO-PELJEŠAC

Vrbošić: ''Hrvatska u potpunosti poštuje prava susjeda''

Vrbošić je istaknuo kako gradnja mosta ni u jednom aspektu ne dovodi u pitanje suverenitet BiH niti ograničava njezino pravo na pristup otvorenome moru, te je dodao kako je Hrvatska i u određivanju državnih granica u cijelosti poštovala odredbe međunarodnog prava, kako na kopnu tako i na moru

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Josip Vrbošiću u intervjuu za sarajevski "Dnevni avaz" je kazao da gradnjom mosta za Pelješac Hrvatska vodi računa o svojim europskim obvezama uključujući i puno poštivanje prava susjeda, dodajući kako Hrvatska ni na koji način ne misli dovesti u pitanje suverena prava BiH.

U više navrata o ovom projektu pregovarali su stručnjaci dviju zemalja podsjetio je Vrbošić, istaknuvši da je Hrvatska prihvatila sve zahtjeve bosanskohercegovačkih stručnjaka koji su potom postali dijelom projekta pelješkog mosta.

"Usto, Hrvatska će voditi računa o svojim obvezama, od poštivanja ekoloških načela do svojih međunarodnopravnih obveza", dodao je Vrbošić.

Vrbošić je istaknuo kako gradnja mosta ni u jednom aspektu ne dovodi u pitanje suverenitet BiH niti ograničava njezino pravo na pristup otvorenome moru, te je dodao kako je Hrvatska i u određivanju državnih granica u cijelosti poštovala odredbe međunarodnog prava, kako na kopnu tako i na moru.

Hrvatska je pokazala dobru volju i za rješavanje statusa Luke Ploče no bosanskohercegovačka strana još se nije očitovala o prijedlogu koji je iznio hrvatski premijer Ivo Sanader tijekom posjeta Sarajevu, istaknuo je Josip Vrbošić.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika