21.06.2007. / 15:12

Autor: Marijana Zrinjski

PRIJEDLOG ZAKONA

HSP traži da se imovina stečena nezakonitom privatizacijom vrati državi

HSP predložio je Zakon o sankcioniranju nezakonite privatizacije kojim bi se imovina stečena nezakonitom privatizacijom vratila državi. Prijedlog je, kako kažu, praktičan jer ne zahtjeva promjenu Ustava, a nadoknađuje štetu počinjenu nelegalnom privatizacijom.

Naime, HSP nije u potpunosti zadovoljan akcijom «Maestro» kojom je razotkrivena korupcijska afera u Hrvatskom fondu za privatizaciju, jer će sankcije za to, smatraju,  snositi samo žrtveni janjci.

Tonči Tadić, zastupnik HSP- kazao je: "Ono što radi državni vrh, to su jeftini politički bodovi. Svodi se na šest ili osam žrtvenih jaraca iz HFP-a, umjesto da se provode pojedinačni procesi". Dodao je da se tu ne radi samo o pribavljanju novca za ljude iz HFP-a, nego da su posredstvom tih dogovora sklapani poslovi.

HSP podsjetio je Vladu da je upozoravao na nepravilnosti u privatizaciji dubrovačkog hotela "Maestral", koja je trenutno pod istragom, kao i na aferu sa Sunčanim Hvarom, za koju su zatražili da se objavi sporazum o javno-privatnom partnerstvu, što Vlada nije predočila.

Zastupnik HSP-a Pero Kovačević podsjetio je pak na nalaz državne revizije kojim su utvrđene nezakonitosti i nepravilnosti u 1481 od 1556 privatizacija. 

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika