21.06.2007. / 18:52

Autor: Marijana Zrinjski

SPLIT

Sprema se smjena splitskog gradonačelnika

Splitski gradonačelnik Zvonimir Puljić i dalje odbija komentirati najavu Liste Velog mista, svog koalicijskog partnera, da će u srijedu na sastanku Gradskog vijeća glasovati za njegovu smjenu. Na toj točci dnevnog reda inzistiralo je devetero oporbenih vijećnika: petero iz SDP-a, dvojica haenesovaca, vijećnica HB-a i nezavisni Slobodan Beroš.
Na pitanje je li spreman odstupiti pa da LVM-a pristane na nastavak koalicije s HDZ-om, Puljić dao je negativan odgovor. «Takvu opciju HDZ-a nema», kazao je Puljić dok je Željko Jerkov, član LVM-a i predsjednik splitskog Gradskog vijeća, rekao da je nastavak suradnje s HDZ-om moguć samo ako Puljić ode.
»Nas obavezuju dva zaključka Vijeća Liste Velog mista. Prvi je da ne podržavamo više gradonačelnika Puljića, a drugi da smo zbog toga spremni otići u oporbu. To je ono što ćemo poslušati. Što se tiče HDZ-a, riječ je o partneru koji nam odgovara», izjavio je Jerkov.

Veljan Radojković, šef splitskog SDP-a oporbe kazao je da su sve opcije moguće ako na njih pristane premijer te dodao da splitski HDZ nema toliko snage da svome šefu Puljiću naredi da odstupi.

Vezane vijesti

Policija pretražila domove oporbenih čelnika u Rusiji

Policija pretražila domove oporbenih čelnika u Rusiji

Policija je pretražila domove nekoliko čelnika ruske oporbe objavila je ruska agencija Interfax pozivajući se na priopćenje policije. Antikorupcijski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika