22.06.2007. / 17:52

Autor: Marko Biočina

SPORT

Sjajan dan hrvatskih tenisača

Ivan Ljubičić i Ivo Karlović koji su danas izborili nastupe u finalima travnatih turnira u Nottinghamu odnosno Hertogenboschu.

Kad bi sezona teniskih turnira na travnatim terenima trajala malo duže, Hrvatska bi gotovo sigurno bila najjača teniska nacija na svijetu. Na takav zaključak natjerali su nas naši tenisači Ivan Ljubičić i Ivo Karlović koji su danas izborili nastupe u finalima travnatih turnira u Nottinghamu odnosno Hertogenboschu.

Ljubičić je prvi obavio posao, pobjedivši Francuza Juliena Bennetaua rezultatom 2:1 u setovima (7:6, 3:6, 6:4) i plasiravši se tako u svoje četvrto ovogodišnje finale i dvanaesto u karijeri. Ljubo je tako na najbolji mogući način zamijenio Marija Ančića koji je ovaj turnir osvajao protekle dvije godine, ali naslov nije mogao braniti jer je obolio od mononukleoze. U finalu će se Ljubičiću suprotstaviti bolji iz ogleda Francuza Anthonya Dupuisa i Nizozemca Petera Wesselsa.

Priču je nastavio Ivo Karlović koji je u Notinghamu nadigrao drugog nositelja Dmitrija Tursunova s čistih 2:0 u setovima (7-5, 6-4). O kvaliteti Karlovićeve igre najbolje govori podatak da Rus u cijelom meču nije imao niti jednu break priliku. U finalu čeka boljeg iz meča Bjorkman – Clement.

Kad se ovim sjajnim rezultatima pribroji dobar nastup mladog Marina Čilića u Queensu prošlog tjedna, očito je da Hrvati s optimizmom mogu čekati Wimbledon, koji u ponedjeljak počinje u Londonu.

Vezane vijesti

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Wimbledon: Lučić protiv Schoofs za glavni turnir

Na odličan je način hrvatska tenisačica Mirjana Lučić (129. na WTA ljestvici) obavila prva dva zadatka u kvalifikacijama Wimbledona. U dva je meča… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika