23.06.2007. / 16:22

Autor: Goran Jurić

HDSSB

Glavaš nositelj lista HDSSB-a u 4. i 5. izbornoj jedinici

Sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje održan u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu okupio je 482 od 501 izaslanika stranke. Na saboru je za predsjednika stranke izabran dr. Vladimir Šišljagić (dosadšnji dopredsjednik), a dosadašnji predsjednik, osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo, izabran je za dopredsjednika stranke.

Novoizabrani predsjednik stranke istaknuo je da će dosadašnji predsjednik Branimir Glavaš biti nositelj svih lista u Virovitičko-podravskoj, Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.
"U nekada bogatoj Slavoniji i Baranji, danas se teško živi, a cilj je stranke HDSSB omogućiti dostojanstven život svakom stanovniku, što znači da nam je prioritet gospodarski oporavak, zapošljavanje mladih koji danas iz Slavonije i Baranje odlaze te razvoj kontinentalnog turizma", kazao je.

Osim u pet slavonskih županija, Šišljagić je najavio i mogućnost da stranka na izbore izaže i u Zagrebu i dijaspori.

HDSSB, osnovan prije 13 mjeseci, danas ima više od 20 tisuća članovi, a vodstvo stranke na parlamentarnim izborima očekuje odlične rezultate.

"Onoga trenutka kada je snaga i udruge i stranke postala itekako vidljiva na cijelom prostoru Slavonije i Baranje, pritisci aktualne vlasti su se pojačavali", ustvrdio je Bubalo, a po njegovu mišljenju "jedan od poteza je i politički progon saborskog zastupnika i generala Hrvatske vojske Branimira Glavaša", ali, kako je kazao Bubalo, "svima je jasno da je njegovim progonom narušeno i dostojanstvo Domovinskog rata".

Dopredsjednik HDSSB-a, župan Krešimir Bubalo rekao je kako je "do promjena u stranci došlo uoči parlamentarnih izbora s ciljem da se rasporede obveze i dužnosti jer ne žele da preopterećenost pojedinaca bude kočnica".

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika