26.06.2007. / 16:36

Autor: Marijana Zrinjski

SLOVENIJA-HRVATSKA

Slovenci su prisluškivali i Žužula

Prema slovenskom Dnevniku slovenska Sigurnosno-obavještajna agencija 2004. godine osim bivšeg premijera Slovenije Antona Ropa, sadašnjeg premijera Janeza Janšu i njegovog hrvatskog kolegu Ivu Sanadera, prisluškivala je i bivšeg hrvatskog ministra vanjskih poslova Miomira Žužula, Biancu Matković, šeficu Sanaderovog kabineta koju Sanader ističe kao novu, mladu snagu HDZ.a, zatim Hidu Biščevića, državnog tajnika u Ministarstvu vanjskih poslova, Maria Nobila, hrvatskog veleposlanika u Sloveniji, djelatnike hrvatske ambasade u Sloveniji, te djelatnike hrvatske policije u Puli i Umagu.

Nakon što je prije tjedan dana list objavio da je prisluškivao neke razgovore Sanadera i Janše, to je potvrdio i  Rop i kazao da su Janša i Rop dogovarali incidentne u Piranskom zaljevu. Hrvatska vlada je, tvrdi Rop, davala direktive kada da dođe do incidenta i to neposredno prije izbora. Kao i Janša i premijer Sanader odbacio je optužbe kazavši kako je čuo puno gluposti otkako se bavi politikom, no ova je jedna od najvećih.

No, prema novim informacijama slovenskog Dnevnika SOVA je snimala razgovor između Žužula i Nobila, a čija je tema bila tadašnji slovenski ministar vanjskih poslova Ivo Vajgl i granični incidenti. Razgovore hrvatskih dužnosnika bilo je lako shvatiti jer su bili dosta jednostavni, a kada su neki i govorili u šiframa bilo ih je vrlo jednostavno dekodirati, tvrdi Dnevnik.

Slovenski list Finance javlja da je Vlada skinula oznaku tajnosti s podataka vezanih uz ovu aferu pa će se svi podaci moći vidjeti.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika