26.06.2007. / 17:16

Autor: Nina Tomljanović

GONG

IDS, HSS, HNS i SDP jedine stranke koje su objavile financijska izvješća za 2006. godinu

Iz Gong-a napominju kako političke stranke na razne načine građanima i biračima mogu pokazivati koliko su transparentne u svome radu , a ono što najmanje mogu učiniti je to da poštuju zakone koje su same izglasale

Neke političke stranke ne poštuju obvezu objavljivanja svojih godišnjih financijskih izvješća na svojim službenim web stranicama, priopćeno je danas iz Gong-a, te napominju da su po Zakonu o financiranju političkih stranaka, nezavisnih lista i kandidata, to trebali učiniti.

Poslovnik i politički sustav, koje je Gong zatražio od tog Odbora te dobio ovaj mjesec, prema mišljenju saborskog Odbora za Ustav, navedena odredba primjenjuje se na sve parlamentarne političke stranke i to od dana stupanja na snagu tog Zakona.

"S obzirom da su samo četiri političke parlamentarne stranke (IDS, HSS, HNS i SDP) do danas objavile financijska izvješća za 2006. na svojim web stranicama, sve ostale parlamentarne stranke očito krše zakon", navode iz Gong-a.

Iz Gong-a napominju kako političke stranke na razne načine građanima i biračima mogu pokazivati koliko su transparentne u svome radu , a ono što najmanje mogu učiniti je to da poštuju zakone koje su same izglasale.

"Objava izvora i načina financiranja političkih stranaka jedan su od temelja transparentnog političkog djelovanja i odgovornosti spram javnosti", napominju u Gong-u.

Vezane vijesti

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Bespravna gradnja je i pravno i moralno pitanje

Zakonski prijedlog o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama nije samo pravno nego i moralno pitanje, no s rješavanjem tog problema više ne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika