27.06.2007. / 10:35

Autor: Nina Tomljanović

POVREDA DUŽNOSTI

Policajac smijenjen jer Kirina nije pozdravio u skladu s uputama

Cmrček nije pozdravio ministra u skladu s uputama, te nije bio pripravan podnijeti mu prijavak. Cijeli događaj dogodio se 25. travnja ove godine na graničnom prijelazu Goričan

Dugogodišnji policajac i rukovoditelj Goran Cmreček (42) smijenjen je s mjesta načelnika Odjela za granicu PU međimurske jer nije delegaciju MUP-a na čelu s ministrom Kirinom dočekao u svečanoj odori. Cmrček nije pozdravio ministra u skladu s uputama, te nije bio pripravan podnijeti mu prijavak. Cijeli događaj dogodio se 25. travnja ove godine na graničnom prijelazu Goričan. Delegacija MUP-a granični je prijelaz prošla bez zaustavljanja. Mađarski graničari dočekali su ministra Kirina u svečanim odorama i pozdravili ga. I to je odmah uspoređeno s ispraćajem na hrvatskoj strani.

Vijeću disciplinskog suda je ravnatelj policije Marijan Benko predložio pokretanje postupka protiv Cmrečaka zbog teže povrede službene dužnosti iz članka 99 stavka 1. točke d Zakona o državnim službenicima, tj. da je nesavjesno, nepravodobno ili nemarno izvršavao službene obveze.

Disciplinski sud utvrdio je da je prijedlog za pokretanje disciplinskog postupka osnovan i protiv Cmrečaka će se voditi postupak zbog teže povrede službene dužnosti.



Vezane vijesti

Policajac u Zračnoj luci Zadar autom uništio zrakoplov i oštetio helikopter

Policajac u Zračnoj luci Zadar autom uništio zrakoplov i oštetio helikopter

Protiv policajca koji je prouzročio prometnu nesreću u Zračnoj luci Zadar i napustio mjesto nesreće biti će pokrenut prekršajni i disciplinski… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika