27.06.2007. / 12:54

Autor: Marko Biočina

SPLIT

Propala smjena Zvonimira Puljića

Zvonimir Puljić i dalje je splitski gradonačelnik, no najavio je kako će svoj mandat staviti na raspolaganje svojoj stranci, HDZ-u. Iako se na današnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća trebalo glasati o povjerenju Puliću, do toga ipak nije došlo, jer se na sjednici nije pojavio SDP-ovac Slobodan Beroš, bivši splitski gradonačelnik. Beroš je tek poslao pisanu poruku u kojoj kaže da neće glasati za Puljićevu smjenu.

Tako je propao plan zastupnika Velog Mista koji su htjeli rušiti aktualnog gradonačelnika, nezadovoljni njegovom nespremnošću da realizira građevinske projekte koje su oni zamislili. Puljić se čelnicima „Velog mista“ toliko zamjerio da su čak izjavljivali da su ga spremni rušiti pod cijenu novih izbora, bez obzira na to što se procjenjuje da bi na novim izborima najveći gubitnici bili upravo oni.

Kako će se ova kriza vlasti razvijati u budućnosti zasad se ne zna, ali teško je vjerovati da će predsjednik HDZ-a Sanader spreman radi Puljića žrtvovati gubitak vlasti u drugom najvećem hrvatskom gradu samo nekoliko mjeseci prije parlamentarnih izbora. Realnije je stoga očekivati da će HDZ žrtvovati dosadašnjeg gradonačelnika i sačuvati vladajuću koaliciju s „Listom Velog mista“.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika