27.06.2007. / 15:32

Autor: Marijana Zrinjski

SABORSKA RASPRAVA

Oštre polemike HDZ-a i HNS-a

Na saborskoj raspravi o prošlogodišnjem poslovanju Fonda hrvatskih branitelja došlo je do oštre polemike među zastupnicima HDZ-a i HNS-a, i to onih koji su sudjelovali u Domovinskom ratu. Nisu se suglasili o tome kada je rat počeo, tko je i kako u njemu sudjelovao i kakva mu prava u tom smislu pripadaju.

Vladajuću stranku naljutilo je izlaganje HNS-ovca Željka Kurtova o tome da su ratna djelovanja u Hrvatskoj počela u svibnju 1991., te da stoga ne zna na koji način su se braniteljski statusi dobivali za 1990. i početak 1991. Tomislav Čuljak iz HDZ-a kazao je da su određene borbene operacije bile još 1990., da se moralo reagirati na 'balvan revoluciju', da je te godine započeo ustroj policije, istaknuvši da ga kao branitelja vrijeđaju izjave Kurtova. Ispravljajući Čuljakove navode, Kurtov mu je poručio da laže, da je u to vrijeme "ratovao po privatnim stanovima pljačkajući stanove". Čuljakov stranački kolega Josip Đakić, Kurtovu je poručio da je "njegov zaborav vjerojatno instruiran njegovim političkim mentorima koji govore da smo bili agresori u Domovinskom ratu, da smo izvršili agresiju na BiH. " Ako ste stvarno podlegli autoritetu svoje predsjednice (čelnica HNS-a Vesna Pusić) koja govori da smo agresori, onda mi je žao što sam s vama kolega i prijatelj», kazao je Đakić.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika