28.06.2007. / 11:39

Autor: Marko Biočina

BURNA RASPRAVA U SABORU

Sanader: "Prihvaćamo odgovornost za Maestro"

Zastupnici su se osim vatrenim govorima i argumentima, nadmetali i karikaturama

Sabor je započeo raspravu o povjerenju Vladi, na temelju prijedloga 33 zastupnika iz HNS-a i SDP-a. Oporbeni zastupnici smatraju kako Vlada mora preuzeti odgovornost za nelegalne radnje u fondu za privatizaciju.

„Jedina i isključiva funkcija ministara u Upravnom odboru HFP-a je da nadgledaju upravljanje imovine građana u HFP-u, kako bi Vlada bila u stanju odgovarati za ono što se događa u Fondu“, rekla je Vesna Pusić, ističući kako „Vlada mora odgovarati parlamentu za loše obavljen posao, i zato što je u zemlji izmučenoj općim lopovlukom i nepolaganjem računa bilo koga za bilo što, sazrelo vrijeme da se krene.“

Uzvratio je premijer Sanader kako je Vlada uistinu politički odgovorna za uspjeh operacije "Maestro" i odlučnost u borbi protiv korupcije, te da će političku odgovornost rado prihvatiti.

"Mi smo politički odgovorni za uspjeh ove operacije, za to što lupeži i kriminalci više mirno ne spavaju u Hrvatskoj, i prihvaćamo tu odgovornost", poručio je premijer ističući kako je "Maestro" uspjeh pravne države i najbolji dokaz da hrvatsko društvo uspješno napreduje u borbi protiv korupcije. "Zar mi želite reći da dok su u Upravnom odboru sjedili Čačić, Jurčić, Linić u HFP-u nije bilo pljačke? Doći će istraga i do tog vremena", poručio je Sanader Vesni Pusić.

Na kraju je premijer još jednom ponovio kako ovakve inicijative nakon jedne tako uspješne akcije mogu pokretati jedino oni kojima takve akcije nisu u interesu. "Tko postavlja pitanje odgovornosti Vlade nakon ovako uspješne akcije? Samo oni koji se boje ili nisu imali dovoljno hrabrosti učiniti isto u svoje vrijeme. Hoćemo li vjerovati onima koji, kada je krenula operacija, žele Vladu i ostale institucije blokirati, ili ćemo vjerovati onima u Hrvatskoj i Europi koji nam čestitaju", upitao se Sanader.

Inače, zastupnici su u Sabor uveli i novi modus političke borbe. Tako se sada osim vatrenim govorničkim nastupima i argumentima, nadmeću i karikaturama. Tako su zastupnici HNS-a i SDP-a istaknuli karikature na kojoj su četvorica ministara prikazana kao slijepci koji govore, "Nismo ništa znali, radili su nam iza leđa", dok lopovi odnose tvornice i vreće s novcem.

HDZ-ovci su uzvratili karikaturom na kojoj je prikazan lopov s vrećom novca na leđima. Na vreći piše "SDP i HNS", a lopov viče "Drž'te lopova!"

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika