28.06.2007. / 15:15

Autor: Marijana Zrinjski

BEOGRAD

Srbija istražuje pozadinu atentata na Zorana Đinđića

Radna skupina MUP-a Srbije počela je raditi na prikupljanju podataka kako bi istražila pozadinu atentata na srpskog premijera Zorana Đinđića 2003. godine, kazao je danas Specijalni tužitelj za borbu protiv organiziranog kriminala, Slobodan Radovanović.

Iako je predmet «Pozadina atentata na Zorana Đinđića» proglašen službenom tajnom, zbog velikog interesa javnosti specijalni tužitelj zatražio je da se ispita tko je odgovoran za to što su krajem 2001. godine šefovi i pripadnici kriminalnog tvz. "zemunskog klana", koji su dvije godine nakon toga sudjelovali u ubojstvu premijera, pušteni iz pritvora.

Vođe "zemunskog klana" čije se puštanje na slobodu sada ispituje, Dušan Spasojević i Mile Luković ubijeni su u policijskoj akciji u ožujku 2003. godine. Dvanaest pripadnika bivše postrojbe za specijalne operacije i članova kriminalnog zemunskog klana nakon četverogodišnjeg suđenja osuđeno je u svibnju ove godine. Zapovjednik te formacije Milorad Ulemek Legija i snajperist Zvezdan Jovanović osuđeni su na najteže kazne od 40 godina zatvora. Četvorica optuženih dobili su 35 godina zatvora, petorica 30, dok je jedan optuženi kojega je teretilo za pomaganje počiniteljima nakon kaznenog djela, osuđen na osam godina zatvora.

"Mora se ispitati sve što je prethodilo atentatu, a to znači da se moramo vratiti u vrijeme kad su vođe 'zemunskog klana' i cijeli klan bili uhićeni, a zatim pušteni", kazao je Radanović.

Vezane vijesti

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Kosovo: U sukobu na prijelazu Merdare više od 40 ozlijeđenih

Više od 40 ljudi, među kojima više od 20 pripadnika kosovske policije, ozlijeđeno je u četvrtak ujutru u sukobu skupine srbijanskih građana i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika