28.06.2007. / 15:34

Autor: Marijana Zrinjski

VELIKA BRITANIJA

Brown imenovao članove nove vlade

Novi britanski premijer Gordon Brown, koji je jučer službeno stupio na dužnost danas je imenovao članove nove vlade. Premijer je rekao da će Britanija poštivati obveze prema UN-u u Iraku te da neće biti trenutačnog povlačenja vojnika, kao što žele neki u Laburističkoj stranci.

Bivši ministar okoliša i nekadašnji politički savjetnik Tonyja Blaira, David Miliband postao je novi britanski ministar vanjskih poslova. Miliband koji smatra da moderna diplomacija mora biti strpljiva i svrhovita, navodno je bio skeptičan glede rata u Iraku te je izrazio svoje nezadovoljstvo u vladi zbog Blairova oklijevanja da pozove na hitno primirje u prošlogodišnjem ratu u Libanonu.

Na dužnost ministra financija Brown je imenovao Alistaira Darlinga koji je obnašao niz raznih dužnosti u Blairovoj vladi, a posljednja mu je bila ona čelnog čovjeka ministarstva za trgovinu i industriju. Jacqui Smith, bivša ministrica obrazovanja prva je žena koja je postala britanskom ministricom unutarnjih poslova. Des Browne i dalje je ministar obrane.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika