28.06.2007. / 16:31

Autor: Goran Jurić

KOŠARKA

Predstavljen humanitarno košarkaški spektakl "Generacije '92"

NCL Media Grupa i njezin magazin Superkošarka predstavili su danas u KC „Dražen Petrović” humanitarni košarkaški spektakl koji će se održati 3. srpnja s početkom u 20 sati u KC Dražen Petrović, a čiji će sav prihod od prodaje ulaznica te donacija sponzora biti uplaćen u korist „KRIJESNICA”, Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Program utakmice, sastave i sve detalje oko humanitarnog dijela utakmice predstavili su Ivo Pukanić, predsjednik Uprave NCL Media Grupe, Franjo Arapović, košarkaš i hrvatski reprezentativac na Olimpijadi ’92, Vladimir Radičević, glavni urednik magazina Superkošarka i Zoran Cipek, predsjednik udruge Krijesnica.

U košarkaškom spektaklu nastupit će reprezentacija Hrvatske koja je 1992. na Olimpijadi u Barceloni ostvarila jedan od najvećih uspjeha hrvatskoga sporta – osvajanje srebrne medalje u utakmici protiv SAD-a. Ove godine slavi se 15 godina od tog uspjeha i prvog nastupa samostalne Hrvatske na Olimpijskim igrama. Generacija ’92 iz Barcelone nastupit će u originalnom sastavu predvođena NBA zvijezdom Tonijem Kukočem koji je potvrdio dolazak iz Chicaga.

Uz Kukoča, koji je posljednji put pred Zagrepčanima nastupio prije gotovo deset godina, nastup je potvrdilo i svih ostalih 11 igrača s povijesnih Olimpijskih igara, osim tragično preminulog Dražena Petrovića. To su: Dino Rađa, Stojko Vranković, Arijan Komazec, Danko Cvjetičanin, Vladan Alanović, Alan Gregov, Aramis Naglić, Žan Tabak, Franjo Arapović i Velimir Perasović. Od ostalih proslavljenih igrača nastup su potvrdili još Veljko Mršić, Zdravko Radulović i Darko Pahlić. S klupe će ih voditi trenerski dvojac iz Barcelone '92. Petar Skansi i Aco Petrović.

Momčadi Generacija '92 Barcelona suprostavit će se najbolja veteranska momčad Hrvatske 'Max Bears Croatia' koja se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu u Portoriku, a koju predvode: Gordan Zadravec, Igor Lukačić, Igor Perica, Ivan Kapov, Jadran Popović i drugi.

Karte za ovaj humanitarni spektakl mogu se nabaviti u Fan Shopu KK Cibona u prolazu Cibona, a rezervirati se mogu na telefon: 01/4813-387, te u trgovini Aquarius CD Shop u Varšavskoj 13 ili telefonom na: 01/6391-673 6391-674.

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika